Auto

Introductie

Heb je een nieuwe baan waarvoor je je rijbewijs nodig hebt? Of net zestien en een half geworden en wil je zo snel mogelijk achter het stuur zitten?
Autorijden is leuk en reuze handig als je je flexibel wilt kunnen verplaatsen op de momenten dat jij het wilt. In je rijopleiding leer je de auto onder alle omstandigheden onder controle te houden en je op een veilige en sociale manier door het verkeer te bewegen. Je grootste veiligheid ben je namelijk zelf.

1 November 2011 start 2toDrive. Jij hebt vanaf dan dé kans om eerder je rijbewijs te halen! Door 2toDrive kun je nu al eerder beginnen met rijlessen, namelijk vanaf 16,5 jaar. Vanaf de dag dat jij 17 bent geworden kan je rijexamen doen. Ben je geslaagd? Dan mag je tot je 18de verjaardag alleen de weg op onder begeleiding van de door jouzelf gekozen coach(es). Je hoeft dus niet meer tot je 18de te wachten voordat je eindelijk met rijlessen mag beginnen.

Hoe werkt het?

    • Ben jij 16 jaar? Dan mag je starten met het halen van je theorie-examen.
    • Vanaf 16,5 jaar mag je rijles gaan volgen.
    • Als je 17 jaar bent geworden dan mag je rijexamen doen.
    • Heb je je rijbewijs gehaald? Dan kun je tot je 18de in de auto rijden samen met je coach.
    • Vanaf je 18de mag je zelfstandig de weg op.

Bij Verkeersschool RUUD rijd je in een moderne auto die van alle gemakken is voorzien.
De rem en de koppeling zijn bekrachtigd en de auto’s zijn uitgerust met een navigatiesysteem.
De comfortabele stoelen en elektronisch geregelde airco zorgen er voor dat je lekker zit en het hoofd koel houdt, ook als je net iets kleiner of groter bent dan een ander.

B-rijbewijs

Een autorijopleiding bestaat uit twee of drie gedeelten:
Theorie, ook voor diegene met een motorrijbewijs, een Tussentijdse Toets (optioneel) en het Praktijkexamen.

Voor het behalen van je theorie hebben wij theorieboeken voor je beschikbaar. Deze kun je thuis op je gemak doornemen. Voordeel hiervan is dat je zelf je tijd kunt indelen.

Voordat je gaat afrijden kunnen wij eerst naar het CBR voor een tussentijdse toets. Hierbij rijd je een examenroute met een examinator. Het gaat dus hetzelfde als bij een “echt” examen, met dat verschil dat je niet kunt slagen of zakken. Wel kun je een vrijstelling voor de bijzondere verrichtingen verdienen (file-parkeren, achteruitrijden, keren op de weg, etc). De tussentijdse toets geeft jezelf goed inzicht in waar je staat qua vorderingen en hoe je reageert als er een examinator naast je zit. Voordat je de tussentijdse toets gaat doen, moet je wel in het bezit zijn van het theoriecertificaat.

Na de tussentijdse toets maken wij een afspraak met het CBR voor het praktijkexamen. Je kunt er voor kiezen om je instructeur wel of niet mee te laten rijden tijdens het examen. Voor het praktijkexamen heb je een geldig legitimatiebewijs en theoriecertificaat nodig. Mocht je onverhoopt toch voor het praktijkexamen zakken, kunnen wij enkele weken later weer een nieuw examen inplannen zodat hier niet veel tijd verloren zal gaan.
Machtigen met Digi-D: als je je praktijkexamen of tussentijdse toets wilt aanvragen, moeten wij eerst je toestemming krijgen.
Klik hiervoor op de deze link.

Wil je nader kennis met ons maken? Wij bieden jou gratis een proefles / intest aan bij afname van een 40 of 50 uur pakket.

Faalangstlessen

Faal- en rijangst is een veel voorkomend probleem in het verkeer. De instructeurs van Verkeersschool Ruud zijn in staat om diegene die daar hinder van heeft op een zorgvuldige manier te trainen. Uiteindelijk ben je in staat om op een rationele manier met je angst in het verkeer om te gaan en examen te kunnen doen.

Prijsinformatie

Lesprijs per 60 minuten€ 53,00
8 uur lespakket€ 399,00
40 uur lespakket (37 uur rijles, 1,5 uur TTT en1,5 uur examen):€ 1999,00
50 uur lespakket (47 uur rijles, 1,5 uur TTT en 1,5 uur examen) plus
theorie examen:
€ 2699,00
B.N.O.R. examen:€ 290,00
Alleen examen of TTT:€ 240,00

Neem contact op

Faalangstlessen

Faal- en rijangst is een veel voorkomend probleem in het verkeer. De instructeurs van Verkeersschool Ruud zijn in staat om diegene die daar hinder van heeft op een zorgvuldige manier te trainen. Uiteindelijk ben je in staat om op een rationele manier met je angst in het verkeer om te gaan en examen te kunnen doen.

Verkeersschool RUUD

H. Heukelsweg 18
1331 EB Almere
T: 06 154 341 39
E: info@verkeersschoolruud.nl